Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai mulți angajați ai companiei…

Mai mulți angajați ai companiei Moldtelecom, infectați cu noul coronavirus. Deputat: „Suntem contactați de angajați să punem presiune”. Explicațiile Moldelecom

Mai mulți angajați ai companiei Moldtelecom sunt infectați cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către reprezentanții companiei.

Informația despre cazurile de COVID-19 printre angajații Moldtelecom a fost făcută publică de deputata PAS, Veronica Roșca. Potrivit acesteia, fracțiunea pe care o reprezintă este contactată de angajaţi ai companiei, disperaţi, care solicită să fie pusă presiune publică pentru a fi luate măsurile necesare ce ţin de securitatea acestora privind răspândirea noului tip de coronavirus.

„Moldtelecom este astăzi operatorul numărul 1 la numărul de angajaţi contaminaţi cu Covid-19, devenind lider pe piaţă la ascunderea informaţiei privind numărul angajaţilor bolnavi. Ce se întâmplă la Moldtelecom? Suntem contactaţi de angajaţi ai Moldtelecom, disperaţi, care solicită să punem presiune publică pentru a fi luate măsurile necesare ce ţin de securitatea lor, deoarece deja peste 20 de colegi sunt confirmaţi”, a scris pe pagina sa de Facebook, Veronica Roșca, deputata PAS.

Reprezentanții companiei Moldelecom: „Cu părere de rău, au fost depistate câteva cazuri de îmbolnăvire”

Contactați de Ziarul de Gradă, reprezentanții companiei Moldelecom ne-au comunicat că au fost depistate câteva cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus printre angajații Moldtelecom.

„Cu părere de rău, au fost depistate câteva cazuri de îmbolnăvire. Toate aceste cazuri au fost localizate imediat și întreprinse toate măsurile necesare de izolare și protecție. Angajații nu au interacționat în nicio formă cu clienții companiei și nu prezintă risc pentru aceștia. Toți angajații suspectați au fost testați în laboratoare private din contul companiei, iar zona în care activează aceștia a fost izolată, activitatea sistată și încăperile dezinfectate. Angajații care sunt izolați și urmează tratament sunt zilnic monitorizați”, a declarat pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a companiei, Irina Vicol.

Reprezentanții companiei susțin că zilnic cooperează cu autoritățile abilitate, iar toate cazurile depistate „au fost raportate imediat către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în conformitate cu legislația în vigoare”:

„Cu privire la informațiile apărute în mediul online precum că la Moldtelecom ar fi un focar ascuns de infecție, ținem să menționăm că Moldtelecom nu a ascuns niciun caz de infectare cu COVID-19. Moldtelecom cooperează cu autoritățile abilitate.”

Totodată, reprezentanții companiei au precizat că o parte din angajații companiei continuă să lucreze de la distanță.

„O parte din angajați au continuat să lucreze în prima linie pentru asigurarea funcționării rețelelor de comunicații electronice și restabilirii în cel mai scurt timp posibil a serviciilor, în caz de incidente”.

Reprezentanții companiei au mai menționat că au întreprins mai multe măsuri în vederea protejării angajaților:

  • asigurarea cu materiale de protecție – au fost puse la dispoziție aproximativ 18000 perechi de mănuși, 3000 litri dezinfectant pentru mâini, 14000 de măști reutilizabile și 17000 de măști medicinale, 300 combinezoane, 200 viziere, 500 ochelari de protecție, precum și alte materiale de igienă personală și a încăperilor; 
  • limitarea numărului de angajați prezenți la serviciu prin organizarea muncii la distanță (40% din angajați au fost prezenți fizic la serviciu); 
  • program de muncă ajustat în vederea interacționării cu un număr limitat de persoane.

Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 4 476 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 555 în stânga Nistrului. În total, 1658 persoane au fost tratate, iar 143 au decedat din cauza COVID-19.