Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ministra de Interne, despre…

VIDEO Ministra de Interne, despre situația din Ucraina: „Până acum, 1900 de cetățeni ai Ucrainei au trecut granița R. Moldova”

Ministra de Interne, Ala Revenco, susține joi un briefing de presă în legătură cu situația din Ucraina.

Declarațiile ministrei de Interne:

În această dimineață am activat Centrul de coordonare integrată a situațiilor în domeniul ordinii publice. Acest centru va funcționa în regim din 24 în 24 de ore. Este un centru în care sunt delegați reprezentanți ai tuturor structurilor subordonate MAI. Este menit pentru a monitoriza în regim real situația din regiune și din țară, astfel încât să susțină procesul decizional.

La moment, atenția, în special, este îndreptată spre gestionarea riscului privind un aflux mai mare de migranți înregistrat la hotarul R. Moldova. În acest sens a fost deja activat planul situațional privind gestionarea afluxului de migranți. La această oră, înregistrăm circa 1 900 de cetățeni ai Ucrainei care deja au traversat hotarele R. Moldova. Sunt familii depline. Totodată, cinci persoane au solicitat protecția R. Moldova.

A fost mobilizat centrul de plasament al Biroului de Migrație și Azil pentru cazarea cetățenilor.

Această situație ne îngrijorează. Monitorizăm în regim real tot ce se întâmplă. Astăzi, informații despre un pericol eminent în R. Moldova nu se înregistrează.

Spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”.

Ministra de Interne a anunțat că la ora 16:00 va susține un nou briefing în cadrul căreia va prezenta informații actualizate.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață, 24 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

După ședința, șefa statului a anunțat că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență în țară.

Tot președinta Sandu a anunțat a dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk.