LIVE TEXT/ Foto, Video Comunitatea LGBT din R. Moldova organizează astăzi marșul „Sunt OK”

Comunitatea LGBT din R. Moldova organizează, astăzi, 19 mai, marșul „Sunt OK”, în cadrul unei noi ediții a festivalului Pride. Tot astăzi este organizat şi Festivalul Familiei sub patronajul lui Igor Dodon. Totodată, poliţia a format un cordon pe tot perimetrul străzii Bucureşti din capitală. Aceștia au blocat circulația atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor.

Ora 12:50: Marşul comunităţii LGTB se încheie. Participanţii au ajuns la Palatul Republicii. Reprezentanții comunității urmează să se urce în autobuze şi să plece într-un loc sigur.

Ora 12:35: S-au alăturat şi câteva organizaţii nonguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului. Printre aceştea se numără Amnesty International şi Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ora 12:32: Oamenii spun ca au venit la marş sa apere drepturile LGTB. De asemenea, sunt prezenţi şi părinţii câtorva participanţi. Întrebaţi de ce au venit la marş, aceştia au spus că astfel îşi apară copiii lor.

Ora 12:00: Marşul a început. Zeci de persoane sunt cu pancarte în mâini.

Ora 11:50: Dumitru Alaiba este primul deputat care participă la un asemenea eveniment.

Ora 11:40: Marşului i s-a alăturat şi Comunitatea OccupyGuguță .


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *