Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Live/PUN lansează Campania „Săptămâna Memoriei”…

Live/PUN lansează Campania „Săptămâna Memoriei” pentru a comemora victimele evenimentelor istorice din lunile iunie-iulie

foto: pun.md

La 28 iunie Partidul Unității Naționale (PUN) lansează campania „Săptămâna Memoriei”, care are ca scop comemorarea evenimentelor istorice din lunile iunie-iulie: primul val al deportărilor staliniste, operațiunea de eliberarea a Basarabiei de sub ocupația sovietică; Ziua ocupației sovietice a Basarabiei și cel de-al doilea val al deportărilor staliniste, se arată în comunicatul emis de partid.

 PUN a anunțat că în această campanie cetățenii R. Moldova și a României, care au avut tangență cu evenimentele descrise, vor putea posta istoriile familiilor lor, însoțite de poze și înregistrări, documente și mărturii, povestind propria mărturie a ocupației sovietice și a deportărilor staliniste, precum și participarea la operațiunea de eliberare a Basarabiei de sub ocupația sovietică.

„Partidul Unității Naționale face apel la românii de pretutindeni și la toți cetățenii Republicii Moldova să se implice activ în participarea și organizarea Săptămânii Memoriei, pentru a oferi un exemplu generațiilor actuale, trecute și viitoare, că ne pasă de trecut și nu-l vom uita niciodată. Ocupația sovietică i-a marcat pe toți locuitorii Basarabiei în mod egal, indiferent de etnie și limba vorbită, iar comemorarea acestor evenimente tragice trebuie să ne unească pentru un viitor european”, se arată în comunicatul emis de partid.

În perioada 28-iunie-6 iulie, PUN a planificat mai multe activități care se vor desfășura în localitățile din R. Moldova.