Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Eveniment de comemorare a…

LIVE Eveniment de comemorare a victimelor agresiunii ruse asupra poporului ucrainean, la Ambasada Ucrainei în R. Moldova

Pe 24 februarie 2023, la Ambasada Ucrainei în R. Moldova are loc un eveniment de comemorare a victimelor agresiunii ruse asupra poporului ucrainean, la un an de la începutul invaziei. La eveniment participă mai mulți ambasadori ai țărilor-membre ale UE acreditați în țara noastră.

Acum un an, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. De atunci, sute de oameni au fost uciși sau nevoiți să-și părăsească casele pentru a fugi din calea războiului.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Potrivit Poliției de Frontieră a R. Moldova, de la începutul războiului din Ucraina, în R. Moldova au intrat circa un milion de ucraineni, dintre care 104 011 de ucraineni se află și acum pe teritoriul țării noastre