La începutul lui noiembrie, Consiliul Executiv al FMI va discuta programul de finanțare cu R. Moldova

Banca Națională a Moldovei și Guvernul Republicii Moldova au îndeplinit acțiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice și financiare (engl. MEFP) din cadrul acordului la nivel de personal dintre autoritățile Republicii Moldova și experții Fondului Monetar Internațional, încheiat la 26 iulie 2016.

Ca urmare, Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional se va reuni, pe data de 7 noiembrie 2016, pentru a discuta solicitarea programului de finanțare a reformelor din Republica Moldova, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare și a Mecanismului de finanţare extinsă (engl. ECF/EFF) ale FMI. Aranjamentul financiar prevede accesul la finanțare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI (circa 182,7 milioane dolari SUA), se anunță printr-un comunicat al BNRM. 

Acest nou program cu Fondul Monetar Internațional își propune, între altele, ameliorarea rapidă a guvernării și supravegherii sectorului financiar-bancar.În special, programul urmărește evaluarea și transparentizarea acționariatului băncilor comerciale din Republica Moldova. Politica monetară va fi axată în continuare pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. slava

    Sturza, nu prentru prima data, s-a dovedit a fi un balabol ordinar… si precum a dezmintit si Candu, dar si reprezentanta oficiala a FMI in Moldova, amanari nu sunt! Deci acord o sa fie! Si mai mult, Sturza merita vreo doua palme peste bot de la fiecare mooldovean, dupa ce ne-a furat, mai are si obraznicia sa ne dea sfaturi si sa ne ”lumineze” in modul obisnuit cateilor clanului Lucinschi!

  2. Teodor

    Au ramas amuia Maia si Nastase ca doi prosti in fata poporului. Urlau ca nu vom avea acord cu FMI, dar iata ca se pare ca o faceau strict din motiv electoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *