La fiecare 3 ore, un pasager turbulent pune în pericol siguranţa unui zbor din UE

La fiecare 3 ore, siguranța unui zbor în cadrul Uniunii Europene este amenințat de călătorii care se comportă într-un mod nesigur sau deranjant. Cel puțin 70% din aceste incidente implică o anumită formă de agresiune. O dată pe lună, un zbor este forțat să aterizare de urgență atunci când astfel de situații scapă de sub control, informează Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA).

La începutul lunii curente, AESA a declanșat campania #notonmyflight – zero toleranță față de pasagerii nedisciplinați, prin care avertizează pasagerii considerați ca având un comportament turbulent în avion sau înainte de îmbarcare că vor fi pedepsiți atunci când sunt vinovați. În România, campania este susţinută de Tarom, Blue Air şi Wizz Air.

Potrivit AESA numărul incidentelor raportate în 2018 au crescut cu 34% comparativ cu anul 2017. „Aceste cifre sunt îngrijorătoare deoarece arată o tendință crescătoare. Ceea ce este deosebit de îngrijorător este faptul că aceste incidente au un impact direct atât asupra siguranței echipajului, cât și asupra pasagerilor”, transmite AESA.

Ce presupune un comportament neadecvat în timpul zborului?

  • Consumarea în exces a băuturilor alcoolice înainte de zbor sau în timpul zborului;
  • Nerespectarea instrucțiunilor echipajului;
  • Violența verbală sau fizică;
  • Distragerea atenției echipajului de cabină.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *