Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jurnaliștii de la ZdG, premiați…

Jurnaliștii de la ZdG, premiați în cadrul Forumului Mass-Media

În cadrul Forumului Mass-Media a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursurilor „Click pentru egalitate de gen” și „Investigația anului 2019 în mass-media națională”. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au reușit să ia premiul doi în cadrul ambelor concursuri.

La categoria „Investigația anului 2019 în mass-media națională”, locul I nu a fost oferit, în schimb, jurnaliștii Ziarului de Gardă, Anatolie Eșanu și Victor Moșneag, au fost premiați cu locul II pentru investigația „Șefi pe viață la FMF: Afacerea „Fotbalul”.

În calitate de premii, jurnaliștii vor primi, din partea Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate, burse pentru realizarea unei investigații la tema corupției/delapidării alocațiilor financiare din asistența europeană oferită R. Moldova.

În cadrul celei de-a doua ediții a concursului „Click pentru egalitate de gen”, fotografa ZdG, Ecaterina Alexandr, s-a învrednicit de locul II pentru cea mai bună fotografie din perspectiva egalității de gen. Fotografia a fost realizată în contextul Zilei Internaționale a persoanelor vârstnice în satul Cruglic, raionul Criuleni: Secretul longevității: „Eu n-am avut când sta locului, eu am lucrat viața-ntreagă”