Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jumătate din cele peste 9…

Jumătate din cele peste 9 milioane de lei din Fondul pentru lichidarea consecințelor intemperiilor, urmează să ajungă la două ministere

Autoritățile publice centrale și locale solicită peste 9.4 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor intemperiilor din aprilie și iunie anul curent. Proiectul de hotărâre urmează să fie discutat mâine, 27 septembrie, în cadrul ședinței Guvernului.

În lista autorităților care au solicitat alocarea mijloacelor bănești pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale, se regăsesc autorități publice locale din Cimișlia, Drochia și Ungheni, dar și instituții de stat care au participat la lichidarea consecințelor intemperiilor.

Din totalul de 9,4 milioane de lei, 4,5 milioane, aproape jumătate din sumă, ar urma să fie alocați pentru recuperarea cheltuielilor suportate la lichidarea consecințelor intemperiilor. Beneficiari vor fi patru instituții subordonate Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova- circa 2,7 milioane de lei, și Ministerul Apărării, care urmează să primească peste 1,8 milioane de lei.

Peste 3 milioane de lei, ar urma să ajungă în 3 localități din raionul Cimișlia, dintre care peste 239 de mii de lei vor fi alocați pentru reparația a 9 case de locuit din or. Cimișlia, iar alte 150 de familii din oraș vor primi câte 700 de lei ajutor material.

Consiliul raional Drochia a solicitat 462 de mii de lei pentru reparația acoperișului Școlii sportive raionale din or. Drochia, iar autoritățile locale din raionul Ungheni solicită, pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din 26 iunie, peste 1,4 milioane de lei, pentru 4 localități din raion.

Ministerului Finanțelor a acumulat până în prezent donații de peste 9,6 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiilor. Banii au fost acordați de Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina, Guvernul Turciei, Consulatul onorific al R. Moldova în Plovdiv, Bulgaria, Consulul onorific al R. Moldova în Regatul Thailand, dar și de către persoane fizice și juridice din R. Moldova.