Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Intoxicație cu spray lacrimogen. 14…

Intoxicație cu spray lacrimogen. 14 elevi din Orhei au avut nevoie de îngrijiri medicale

14 elevi de la liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce pe holul instituției a fost pulverizat spray lacrimogen. Incidentul a avut loc în prima parte a zilei. La moment, starea de sănătate a elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani este satisfăcătoare.

O angajată a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Orhei a alertat, în jurul orei 11:30, Inspectoratul de Poliție Orhei, comunicând că persoane neidentificate au pulverizat cu spray lacrimogen pe holul instituției, iar consecință mai mulți elevi având nevoie de îngrijiri medicale.

Directoarea instituției a fost instruită telefonic despre modul corect de evacuare a persoanelor din sediul liceului și efectuarea aerisirii încăperilor.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că, astăzi, câțiva elevi, aflați în pauză pe holul scărilor dintre etajele unei aripe a blocului central de învățământ, ar fi simțit dificultăți de respirație și disconfort în regiunea gâtului, fapt despre care au comunicat conducerii liceului, ulterior a fost informată Poliția și Asistența Medicală Urgență.

Un număr de 14 elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale. La moment, starea de sănătate a acestora fiind satisfăcătoare.

Conform concluziilor preliminare, cineva din rândul elevilor, aflându-se în holul instituției, ar fi pulverizat cu spray lacrimogen.