INFOGRAFIC/ Care este numărul oficial al populaţiei R. Moldova

La începutul anului 2019, în R. Moldova locuiau 2,68 de milioane de persoane cu reşedință obișnuită, adică cei care nu și-au schimbat locul de trai în ultimele 12 luni. Datele au fost prezentate astăzi, 11 iulie, de Biroul Național de Statistică.

Numărul estimat al populației, la începutul anului curent, este cu 190 de mii de persoane mai mic decât în 2014. În ultimii ani, rata de creștere anuală a fost negativă constituind -1,8% anual.

Motivul principal al descreșterii populației este migrația netă negativă care a crescut de la -24,6% persoane în anul 2014 la -48,6 mii de persoane în 2018.

În 2017, din țară au emigrat în jur de 160 de mii de persoane, iar 110 mii au imigrat în țară, majoritatea dintre ei fiind migranții reîntorși.

Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele ce au fost făcute publice astăzi, 11 iulie, de Ziua Mondială a Populației, în cadrul evenimentului de prezentare a numărul revizuit al populației R. Moldova și a datelor despre migrația internațională pentru perioada 2014-2018.

Sunt datele unui studiu privind numărul revizuit al populației, inclusiv date despre migrație, în perioada 2014-2018. Cercetarea a fost realizată de Biroul Național de Statistică cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare din Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Nikodim

    Ceva nu e clar in această statistică tristă. Una este plecarea și alta revenirea cetățenilor plecați la munci sau trai peste hotare. Dpă propriile observatii am constatat că fiecare familie are câte doi membri -plecați la muncă. Alii pleacă pentru totdeauna. Oare nu e cazul de calculat electronic cine pleacă și cine revine ??? Sau care au plecat pentru totdeauna ??? În unele state datele demografice țin de securitatea națională.. Oare nu e clar că plecarea cetățenilor este un indicator foarte important pentru a vedea cum este asigurată securitatea in genere !!! Ce specialiști vom avea. Cine va achita impozite.. Cine va avea grijă de bugetul statului…

  2. ivancelgroaznic

    In asa ritm de emigrare si mai apoi mortalitate mare si nasteri putine, in citiva ani raminem sub milion, dar mai ales la orase, ca in rest va fi pustiu can stepa, dupa pozhar. daca asti de acu nu fac nimic pentru norod, in afara de vorbe-vorbe, asa se intimpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *