Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu la Spitalul Clinic de…

Incendiu la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru: 7 echipe de pompieri au interveni pentru a stinge focul

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați, conform nivelului sporit de intervenție, pentru a lichida un incendiu izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, în dimineața zilei de 27 octombrie. Focul a fost stins fără a fi înregistrate victime sau răniți.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:15. Automat, la fața locului, în asistența echipelor specializate ale forțelor polițienești au intervenit 7 echipe de pompieri”, anunță IGSU într-un comunicat.

Salvatorii au stabilit că arderea s-a produs într-o încăpere de la etajul 2 al clădirii spitalului. Inițial, intervenția pompierilor la lichidarea consecințelor incendiului a fost realizată din exterior în conlucrare cu forțele de ordine, iar ulterior pompierii au lichidat focarele din interiorul clădirii.

Mai mult, potrivit IGSU, pompierii au asigurat paza antiincendiară și suportul necesar instituțiilor implicate. Incendiul a fost stins după aproximativ 4 ore. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.