Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două noi decese provocate de…

Două noi decese provocate de COVID-19. Autoritățile aduc condoleanțe familiei chirurgului de la Bălți

Foto: World Health Organization in Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), anunță despre înregistrarea a încă două decese provocate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, dar și un medic chirurg, în vârstă de de ani, care activa la Spitalul Clinic Municipal Bălți.

Potrivit autorităților, cea de-a 212-a victimă a COVID-19 în R. Moldova este un bărbat de 60 de ani din mun. Chișinău, care a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic Republican, pe data de 11 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, obezitate gr. I, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Totodată, MSMPS anunță despre decesul medicului Igor Dorogoi, în vârstă de 55 ani, chirurg endoscopist la Spitalul Clinic Municipal Bălți. Acesta a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 26 aprilie, fiind transferat de la SCM Bălți.

„De-a lungul activității medicale, Igor Dorogoi a contribuit la salvarea a sute de vieți, dând dovadă de dedicație și profesionalism. Sincere condoleanţe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut”, precizează MSMPS.

Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 213 cazuri.