Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În ce localități din R.…

În ce localități din R. Moldova sunt înregistate cele mai multe crime și accidente rutiere

Mun. Chișinău este localitatea cu cea mai înaltă rată a criminalității. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratului General al Poliției, cele mai multe infracțiuni au loc în sectoarele Centru, Buiucani și Botanica. Tot în Chișinău au loc și cele mai multe accidente rutiere.

Raioanele care înregistrează cele mai ridicate rate ale criminalităţii sunt: Cahul, Cantemir, Criuleni și Dondușeni, iar cele mai scăzute sunt  Bender, Sîngerei, Dubăsari, Fălești și Glodeni.

Datele Poliției mai arată că din totalul de:

  • 167 omucideri au fost identificaţi autorii în 135 cazuri;
  • 195 cazuri de vătămări grave a integrităţii corporale, au fost identificaţi autorii în 159 cazuri;
  • 94 atacuri tâlhăreşti înregistrate, au fost identificați autorii în 80 cazuri

Totodată, se atestă că din numărul total al infracțiunilor înregistrate de către Poliție, cele mai multe infracțiuni au fost comise în zilele de duminică (3838), luni (3501), sâmbătă (3425) și joi (3333).

La capitolul siguranței rutiere și patrulare, accidentele rutiere au înregistrat o descreștere cu 1,6 % a numărului de accidente înregistrate și cu 3, 9% a persoanelor traumatizate. Potrivit Poliției, cauza principală a accidentelor rutiere rămâne a fi viteza neadecvată condițiilor de drum și neacordarea priorităților pietonilor.

În 2019, în mun. Chişinău s-au înregistrat 1152 accidente rutiere soldate cu 1343 persoane traumatizate și 46 persoane decedate.

Potrivit datelor Poliției, pe drumurile naţionale au fost comise 558 accidente rutiere, soldate cu 117 persoane decedate şi 726 traumatizate. Cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora a fost stabilit traseul republican R-3 Chişinău –Hînceşti – Cimişlia –Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, fiind înregistrate 48 accidente, soldate cu 12 decedaţi şi 52 persoane traumatizate.

În 2019, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate 270.517 apeluri prin care a fost solicitată poliția.