Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În apropierea municipiului Chișinău va…

În apropierea municipiului Chișinău va fi construită o bază militară modernă. Banii au fost alocați din bugetul de stat, anunță ministrul apărării

Imagine - simbol. Sursa foto: army.md

O bază militară modernă va fi construită în apropierea municipiului Chișinău, a anunțat ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi. Bani pentru construcția bazei militare au fost alocați din bugetul de stat, iar clădirea ar putea fi gata în cel mult 5 ani.

Potrivit ministrului, unitatea militară va oferi angajaților Armatei Naționale condiții moderne de studii și antrenamente și va fi folosită pentru depozitarea tehnicii militare.

„E vorba de crearea de la zero a infrastructurii ce ar permite dislocarea unei unități militare în conformitate cu standardele noi. Îmi doresc ca civilii și militarii care vor să activeze în cadrul Armatei Naționale să aibă condiții decente pentru activitate. Ceea ce ar permite și niște săli de instruire bune, capacități de antrenare a pregătirii fizice sau niște simulatoare. Ne dorim remize bune pentru stocarea tehnicii pe care în curând o vom primi. Inclusiv, (ne dorim – n. red.) condiții de cazare a militarilor în termen. O prioritate pentru noi este și crearea corpului de soldați-sergenți pe contract. Mi-aș dori ca tinerii care vin să lucreze în armată să aibă unde să locuiască, după serviciul său activ de zi sau de noapte”, a spus Anatolie Nosatîi la emisiunea „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Ministrul spune că proiectul va fi realizat pe parcursul mai multor ani, deoarece „este un proiect de construcție capitală și investițiile vor fi de lungă durată”.

„Am finalizat studiul de fezabilitate. Acum lucrăm la proiectarea acestei infrastructuri. (Baza – n. red.) ar urma să fie amplasată în apropierea orașului Chișinău. Totul este construit de la zero, cu bani din bugetul de stat. (…) Acest proiect va dura pe parcursul mai multor ani întrucât este un proiect de construcție capitală și investițiile vor fi de lungă durată. Tehnologic, nu putem face lucrurile într-un an pentru că este vorba despre o infrastructură destul de amplă. Astfel de proiecte durează, de obicei, 3-5 ani”, a mai spus ministrul Apărării.

În anul 2023, domeniului apărării i-a fost alocată suma de aproape 1,7 miliarde de lei din bugetul de stat.