Principală  —  IMPORTANTE   —   Guvernul de la București a…

Guvernul de la București a aprobat acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor

Guvernul de la București a aprobat joi, 10 februarie, acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ ale ambelor state.

Noul document prevede recunoașterea anumitor diplome și certificate de nivel preuniversitar din Republica Moldova care nu intră în domeniul de aplicare ratione materiae al Acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România. Este vorba despre diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază cu o durată de minimum 3 ani de studiu, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studiu.

De asemenea, vor fi recunoscute atestatele de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011, studiile universitare de scurtă durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar, precum și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.