Guvernul a decis: Vineri ne odihnim, iar sâmbătă lucrăm

Cabinetul de miniștri a decis ca ziua de vineri, 1 iunie, să fie considerată zi de odihnă, iar ziua de sâmbătă, 23 iunie – zi de lucru. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus astăzi, 16 mai, de către Svetlana Cebotari, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la ședința Guvernului.

„Prin acest proiect de hotărâre se propune ca ziua de vineri, 1 iunie 2018, să fie considerată zi liberă, cu recuperarea ei în ziua de sâmbătă, 23 iunie 2018. Astfel, pe 23 iunie, ministerele, alte autorităţi administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura în ziua de sâmbătă considerată lucrătoare, activitate eficientă a unităţilor subordonate”, susține ministra.

„Am impresia că avem prea multe zile de sărbătoare în care nu se lucrează, trebuie să discutăm despre aceasta cu Parlamentul”, a menționat Pavel Filip.

Proiectul a fost elaborat în conformitate cu prevederile art. 111, alineatul 5, din Codul Muncii, care stabilește că, în scopul utilizării optime de către salariați și a zilelor de repaos și de sărbătoare nelucrătoare, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus în alte zile.

La 1 iunie este marcată Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *