Foto-video reportaj de la marşul „Fără frică”: cu ce mesaje au venit cotramanifestanţii

Astăzi, s-a  desfăşurat  Marşul de solidaritate „Fără frică”,  cu începere de la ora 12:00. Acesta a început   de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Între timp, pe străzile pe unde urma să treacă marşul, s-au adunat  oameni care afirmă că susţin „familia tradiţională”, inclusiv preoţi. Aceştia au intonat Hristos a înviat din morţi”, purtând icoane în mâini şi o pancarte cu inscripţia „Moldova, ţară ortodoxă”,  „Nu propagandei homosexuale” şi  „Moldova – ţară creştin-rasăriteană”. Ulterior, contramanifestanţii au aruncat cu ouă şi pungi cu apă în participanţii la marş.

Un grup de simpatizanţi ai organizaţiei “Noua dreaptă” au scandat lozinci obscene şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de mars, declarând că partidele politice au dreptul să organizeze marşuri.

Articolul 1. (3) din Constituţie consemnează R. Moldova este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sînt garantate”.

Articolul 16 din Constituţie consemnează că toţi cetăţenii R. Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *