Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Stadionul pentru fotbal de…

FOTO Stadionul pentru fotbal de plajă din Parcul „La Izvor”, inaugurat. Dodon, huiduit în timp ce își ținea discursul

În Parcul „La Izvor” a fost dat astăzi, 27 august, de Ziua Independenței, în exploatare un Stadion pentru fotbal de plajă de ultimă generație și unic de acest fel din regiune. La eveniment au participat viceprimarii capitalei, președintele Igor Dodon, dar și reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, însă primarul Ion Ceban a lipsit.

În timp ce șeful statului își ținea discursul un grup de oameni prezenți la festivitate au scandat „rușine, rușine”. O semenea situație a avut loc în această dimineață, atunci când președintele Igor Dodon, șefa Legislativului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu au fost huiduiți.

Lucrările de construcție a Stadionului pentru fotbal de plajă și de reabilitare a parcului au început în luna martie, după ce Consiliul municipal Chișinău, a aprobat darea în arendă pentru 25 de ani a teritoriului de 0,7 ha pentru stadion.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost suportate de FIFA, iar 20% este contribuția FMF.

Autoritățile municipale își propun transformarea parcului „La Izvor” într-o locație unde cetățenii vor putea practica diferite tipuri de sport.