(Foto-Reportaj) Marșul solidarității între femei

Ziua de 8 matie, pe lângă cuvintele frumoase și mulțimea de flori pe care le oferă bărbații, mai e ziua internațională a femeilor, a femeilor care au drepturi egale, libertatea de a se exprima, de a trăi și lucra fără a fi discriminate. Cu acest îndemn s-au adunat de ziua internațonală a femeii, mai multe femei și bărbați care au mers prin centrul capitalei, amintind trecătorilor despre egalitatea de gen, pentru care au luptat femeile cu mai bine de 100 de ani în urmă.

„Nu vrem flori, vrem drepturi egale”, a fost mesajul afișat pe pancarte și scandat de participantele la un marș al solidarității între femei. Marșul Solidarității, organizat tradițional pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, are drept scop promovarea egalității de gen și semnalarea fenomenului discriminării și violenței asupra femeilor.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *