Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Fiecare cu sărbătoarea lui.…

FOTO Fiecare cu sărbătoarea lui. Cum se pregătesc partidele de 9 mai

Ziua de 9 mai va fi sărbătorit diferit de partidele politice. În timp ce unii vor porni în marș spre Complexul Memorial „Eternitate”, alții și-au instalat corturi pentru a improviza o cantină unde vor servi mâncare ostășească.

Din primele ore ale dimineții, centrul Capitalei a fost împânzit de oameni, corturi, scene, pentru că fiecare partid a decis să marcheze diferit ziua de 9 mai, chiar dacă această zi nu are o conotație politică.

Dacă anterior declara că sărborește și „Ziua Victoriei”, dar și „Ziua Europei”, în acest an Partidul Democrat susține că va marca „Sărbătoarea Păcii și prosperității pentru Moldova”. Democrații vor organiza și ei un program festiv cu muzică, dansuri și paradă. La fel ca și anul trecut, democrații vor improviza o nouă cantină în centrul Capitalei, unde vor servi cetățenilor mâncare ostășească.

Partidul Socialiștilor, la fel ca și în anii precedenți, anunță despre organizarea unui marș cu depuneri de flori la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”.

Totodată, sub egida președintelui Igor Dodon, începând cu ora 19.00, în PMAN va fi organizat un concert festiv, care se va încheia cu focuri de artficii. Pe scenă va urca interpreta rusă Valeria, dar și artiști din R. Moldova: Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco, formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project”.