Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Fondatorul Agro TV Moldova, sancționat…

Fondatorul Agro TV Moldova, sancționat cu 5 mii de lei pentru modificarea proprietarului beneficiar fără acordul CA

Sursa: Agro TV Moldova/Facebook

Fondatorul postului Agro TV Moldova a fost amendat cu 5 000 de lei, în ședința de vineri, 19 aprilie, a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru schimbarea unuia din cei doi beneficiari efectivi, fără permisiunea CA.

Conform datelor oferite de Agenția Servicii Publice, pe 29 decembrie 2023 în Registrul de stat al persoanelor juridice au fost înregistrate modificări la nivelul proprietarilor beneficiari și a administratorului societății, se arată într-un comunicat de presă emis de CA.

La solicitările autorității de reglementare privind datele de identificare ale fondatorilor, furnizorul de servicii media, JEVISE SRL nu a răspuns.

Anterior, „JEVISE” SRL era administrată de Eugeniu Sîrbu, fiind împreună cu Adrian Mîndru proprietari beneficiari.

În prezent, compania este administrată de Adrian Mîndru, iar noii proprietari beneficiari sunt Emilian Godoroja și Adrian Mîndru.

Astfel, nu au fost respectate prevederile licenței de emisie, prin modificări în documentele și în datele declarate referitoare la acționari şi asociați, fără aprobarea CA, cu încălcarea art. 25 alin. (5) din Codul serviciilor media audiovizuale, care prevede că furnizorii de servicii media au obligația să solicite în scris acordul CA pentru orice modificare în aceste acte.

ZdG a relatat anterior, într-un articol intitulat „Stăpânii televiziunilor: Ce (nu) s-a schimbat la trei ani după ce Plahotniuc și Șor au plecat din R. Moldova”, că 25% din compania ce deține RTR Moldova sunt controlate de o firmă din R. Moldova, „SB Grup Media” SRL. Aceasta le are în calitate de asociate pe Galina Sîrbu (80%) și pe Oxana Borșevici (20%). Ele ar fi rude cu proprietarii unui alt post de televiziune, N4 – Alexandru și Eugeniu Sîrbu (tată și fiu) și Andrei Borșevici, asociați ai companiei „Selectcanal-TV” SRL, potrivit Mold-Street. Eugeniu Sîrbu a fost și proprietarul postului Agro TV, prin intermediul companiei „Jevise” SRL. Alexandru Sîrbu a fost proprietar al operatorului de televiziune prin cablu Sun TV, deținut de compania Sun Communications, care în 2016 a fost preluat de Orange.