Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FIFA sancționează Rusia pentru invadarea…

FIFA sancționează Rusia pentru invadarea Ucrainei: „Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei”

Naționalei de fotbal a Rusiei i se va interzice participarea la orice competiție sub numele „Rusia”, nici steagul sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe din Uniunea de Fotbal din Rusia, și nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, se arată într-un comunicat remis de FIFA.

„În primul rând, FIFA dorește să reitereze condamnarea utilizării forței de către Rusia în Ucraina. Violența nu este niciodată o soluție și FIFA își exprimă cea mai profundă solidaritate față de toate persoanele afectate de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a transmis FIFA.

Biroul Consiliului FIFA, care implică președintele FIFA și cei șase președinți de confederație, a decis în unanimitate să ia primele măsuri imediate, în conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional (CIO).

Acestea vor fi aplicabile până la o nouă notificare:

• Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile de „acasă” fiind jucate pe teritoriu neutru și fără spectatori

• Naționala de fotbal a Rusiei va participa la orice competiție sub numele „Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)” și nu „Rusia”

• Nici steagul sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe din Uniunea de Fotbal din Rusia

FIFA își va continua dialogul permanent cu CIO, UEFA și alte organizații sportive pentru a determina orice măsuri sau sancțiuni suplimentare, inclusiv o potențială excludere din competiții, care vor fi aplicate în viitorul apropiat, în cazul în care situația nu se îmbunătățește rapid, se mai arată în comunicat.

„FIFA solicită din nou restabilirea urgentă a păcii și începerea imediată a unui dialog constructiv. FIFA rămâne în contact strâns cu Asociația Ucraineană de Fotbal și cu membrii comunității ucrainene de fotbal care au solicitat sprijin pentru a părăsi țara atât timp cât persistă conflictul actual. Gândurile FIFA rămân la toți cei afectați de această situație șocantă și îngrijorătoare”, mai precizează forul internațional.