Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Femeia înjunghiată în plină stradă…

Femeia înjunghiată în plină stradă la Sîngerei, după care i s-au furat banii, a fost transportată cu elicopterul la Chișinău

Sursa: IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că în dimineața zilei de 25 august a avut loc o operațiune aero-medicală SMURD pentru a o transporta pe cale aeriană de la Sîngerei la Chișinău pe femeia în vârstă de 38 de ani care a fost înjunghiată în plină stradă.

„Potrivit informațiilor recepționate, aceasta necesită intervenții chirurgicale urgente după ce a primit o plagă penetrantă. Pacienta, însoțită de medici și paramedici SMURD Iași a ajuns pe calea aerului pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului femeia a fost strict monitorizată și nu a suportat complicații suplimentare”, menționează IGSU.

La aterizarea elicopterului în capitală, pacienta a fost preluată de medici, fiind transportată pentru ulterioare intervenții medicale la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Potrivit IGSU, aceasta este a treia intervenție aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul R. Moldova de la începutul anului 2023.

O femeie de 38 de ani, din orașul Sîngerei, a fost atacată de un bărbat, în dimineața zilei de joi, 24 august, în timp ce se deplasa pe stradă. Acesta i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit, sustrăgându-i deschis portofelul cu bani în sumă de peste 10 000 de lei, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„În urma măsurilor de investigație efectuate de polițiștii din Sîngerei, la scurt timp după comiterea infracțiunii, bărbatul a fost identificat și reținut”, a menționat IGP.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 31 de ani, locuitor al orașului Sîngerei, care anterior a fost cercetat penal pentru mai multe infracțiuni.

Pe caz a fost pornită o cauză penală, iar suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii prevăzute la art. 188 al. 2 – tâlhărie, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.