Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Faceți cunoștință cu miniștrii Apărării…

Faceți cunoștință cu miniștrii Apărării din Suedia, Norvegia, Olanda, Germania

Acestea nu sunt soțiile unor  lideri europeni puternici. Ele însele fac parte din rândul cei mai puternici lideri din Europa si Scandinavia.

La o conferință de securitate din München de  sâmbătă,  s-au adunat  politicieni din întreaga lume. Când ministrul apărării al Belgiei a reperat aceste patru femei stând împreună, a făcut  fotografia dată. Un Tweet de  Jeanine Hennis-Plasschaert, ministra olandeză a  apărării – cu fotografia în cauză a devenit rapid viral.

Hennis-Plasschaert a menţionat într-o declaraţie pentru The Guardian:  “Neelie Kroes, (politiciană olandeză)  mi-a spus odată că grupurile formate doar din bărbaţi sunt cele mai vechi forme de cartel pe care le avem în Europa. Ea a avut dreptate, dar lucrurile se schimbă, iar femeile pot face acum lucruri similare”.

Hennis-Plasschaert neagă faptul că  femeile au un mod comun de a face politică, sau chiar și o experiență comună de a deveni politicieni, pur și simplu pentru că  sunt toate femei.

„Nu cred că ofițerii militari  cu care noi lucrăm ne văd diferit decât dacă am fi bărbaţi. Sau, chiar dacă o fac, nu arată asta”, a spus Hennis-Plasschaert. „Dar există o dezbatere publică cu privire la femeile care au luat roluri politice mai influente și cred  că  asta e sănătos”.

Din The Guardian:

Pentru mulți, imaginea anunța o nouă eră  în care chiar și ultimele bastioane ale privilegiilor de sex masculin nu au mai fost închise pentru femei talentate. Ministrul de externe al Suediei, Carl Bildt, a dat un retweet imaginii cu comentariul „True Power Girls” (și a fost foarte criticat pentru tonul condescendent).

 

În fotografie: Ine Eriksen Sreide (Norvegia), Karin Enstrm (Suedia), Jeanine Hennis-Plasschaert (Olanda) şi  Ursula von der Leyen (Germania).

 

Sursa: http://www.liberalamerica.org/

Sursa foto: twitter