Principală  —  RECOMANDAT   —   Expoziție ZdG: 30 de ani…

Expoziție ZdG: 30 de ani de corupție ai Republicii Moldova

Astăzi, 9 decembrie 2021, ora 12.00, de Ziua Internațională Anti-Corupție, Ziarul de Gardă vernisează o expoziție tematică la Muzeul Național de Istorie, cu titlul „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă”.

Expoziția este un time-line al istoriei de peste 3 decenii a acestui stat, în care se îmbină nenumărate fraude, acte de spălare de bani, nepotism, abuzuri în funcții publice cu efortul, energia și spiritul de combatere a corupției generat în societate, implicit în redacțiile de investigații, în organizații ale societății civile, în mișcările protestatare sau în familii. 

Expoziția conține documente, fotografii, mărturii ale oamenilor care au încercat cu pași mici să aducă în atenție, an de an, dezvăluiri de corupție dar și discuții despre transparență, respectarea drepturilor fundamentale și a accesului la informație. 

Expoziția va fi un spațiu de reflecție și de informare pentru toate categoriile de populație și va dura 2 săptămâni. 

La deschidere sunt invitați activiști, jurnaliști, membri ai Parlamentului, ai Guvernului, ai instituțiilor de drept, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău. 

Vă așteptăm
Echipa de Gardă