Principală  —  IMPORTANTE   —   Explozii în apropierea graniței cu…

Explozii în apropierea graniței cu R. Moldova. Poliția de Frontieră dă asigurări că nicio rachetă nu a traversat spațiul nostru aerian

Cel puțin trei explozii care au avut loc în această dimineață pe teritoriul Ucrainei au fost auzite și pe teritoriul R. Moldova.

Poliția de Frontieră anunță că în această dimineață, la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat că au auzit cel puțin trei explozii care au avut loc pe teritoriul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea graniței cu R. Moldova, au avut loc trei lansări de rachete.

„Cu privire la informația că rachete rusești ar fi survolat spațiul aerian al R. Moldova în cursul nopții trecute, dorim să menționăm că toate sistemele de supraveghere și monitorizare a spațiului aerian nu au detectat nicio intrare neautorizată, un aspect confirmat și de autoritățile ucrainene”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

Forțele ruse au atacat, în noaptea de joi spre vineri, regiunile ucrainene Dnipropetrovsk și Sumî, în cea din urmă fiind raportate, în ultimele 24 de ore, 167 de explozii.

În același timp, autoritățile ruse au anunțat că în timpul nopții au fost respinse „15 ținte aeriene” deasupra regiunii Belgorod, resturile obuzelor provocând avarii la apartamente, o sală de sport și mașini.

„În timpul nopții, rușii au lovit din nou în instalațiile energetice într-un atac masiv și combinat”, a declarat Ukrenergo pe aplicația de mesagerie Telegram.

Foto: unian.net
Foto: unian.net