Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon a decorat-o pe coordonatoarea…

Dodon a decorat-o pe coordonatoarea agenției turcești care a renovat clădirea Președinției

Foto: T.C. Kişinev Büyükelçiliği

Coordonatoarea Agenției Turcești de Cooperare și Coordonare (TIKA) la Chișinău, Selda Özdenoğlu, a fost decorată cu Ordinul de Onoare de către președintele Igor Dodon.

Decernarea ordinului a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Femeii. Coordonatoarea TIKA, agenție care a renovat și clădirea Președinției, a fost decorată pentru „rolul și contribuția” la proiectele implementate în R. Moldova.

Ceremonia a avut loc la Președinție, iar alături de Selda Özdenoğlu au fost decorate și alte femei, care, potrivit președintelui Dodon, „s-au remarcat prin succese deosebite în diverse domenii de activitate, prin contribuție la promovarea valorilor general-umane și poziție civică activă”.

„Sunt femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv Transnistria și Găgăuzia, doamne care duc faima țării în lume, mame eroine, femei care au merite deosebite în educație, medicină, justiție, cultură, și alte domenii”, a menționat Igor Dodon.

Agenția Turcească de Cooperare și Coordonare (TIKA) a sponsorizat mai multe proiecte în R. Moldova, printre care se numără și renovarea clădirii Președinției. Costul total al proiectului, de circa 10 milioane de euro, a fost achitat integral de Guvernul Turciei și a inclus atât reparația sediului, cât și mobilierul necesar.

Foto: T.C. Kişinev Büyükelçiliği