Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Un consilier municipal din…

DOC Un consilier municipal din Comrat, constatat de ANI cu avere nejustificată de aproape 3 milioane de lei

Sursa foto: Nokta

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele consilierului municipal din Comrat, Stepan Cara, constatându-se încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 2 milioane 844 de mii 32 de lei pentru perioada 1 august 2016 – 23 mai 2022.

Potrivit ANI, persoana supusă controlului a recepționat în luna martie 2023 solicitarea inspectorului de a prezenta explicații și informații privind eventuala diferență substanțială stabilită, însă aceasta nu a dat curs solicitării și nu s-a folosit de dreptul de a-și expune punctul de vedere până în prezent.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, va fi sesizată autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de consilier. De asemenea acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția de consilier, pe o perioadă de 3 ani.

ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate. Actul de constatare și informațiile acumulate în cadrul controlului urmează a fi remise organului de urmărire penală conform competenței, mai anunță ANI.

De menționat că, consilierului municipal din Comrat, Stepan Cara, are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.