Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Rezultatele licitației pentru achiziția…

DOC Rezultatele licitației pentru achiziția celor 100 de autobuze, anulată

Foto simbol

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestațiile participanților la procedura de achiziționare a celor 100 de autobuze pentru ÎM „Parcul urban de autobuze” și a anulat decizia prin care „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.Ş. a fost desemnată câștigătoare.

Prin decizia încheiată, Agenția obligă Primăria Chișinău ca în termen de 15 zile să reevalueze, în cadrul procedurii de achiziție publică, oferta prezentată de către „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.Ş. în vederea stabilirii neconformității acesteia, precum și oferta „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș. cu luarea în considerare a constatărilor.

De asemenea, Primăria Chișinău a fost obligată ca în termen de 3 zile să raporteze Agenției despre realizarea acestor măsuri.

Concursul pentru achiziționarea a 100 de autobuze a demarat la 23 iulie curent. Suma prevăzută pentru lotul de autobuze noi a fost de 270 milioane lei.

La concurs au fost depuse patru oferte din partea companiilor producătoare: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia) și OTOKAR (Turcia).

Ofertantul ales câștigător pentru achiziționarea celor 100 de autobuze a fost desemnată Compania producătoare „Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii ve Ticaret” A.S, care a propus un preț de 260.030.640.00 lei.

Compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru autobuze. În această perioadă, producătorul își asumă responsabilitatea inclusiv să asigure gratuit deservirea autobuzelor.