Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Persoanele care ajung în…

DOC Persoanele care ajung în România din R. Moldova trebuie să stea în carantină

Persoanele care pleacă în România din R. Moldova trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. România a actualizat, duminică, 3 ianuarie, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, în ea regăsindu-se și R. Moldova.

Sunt 43 de țări care figurează pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, majoritatea fiind din Europa. Anterior, din această lista fusese scoasă Italia, dar prin decizia din 3 ianuarie, Italia a revenit printre țările pentru care se impune izolarea.

Carantina la sosirea în România se face la domiciliu sau într-o locație declarată și durează timp de 14 zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a adoptat în ședința din 3 ianuarie 2021 și o hotărâre care prevede reluarea zborurilor din România către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Persoanele care vin din aceste state trebuie să intre însă în carantină sau să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Reluarea zborurilor poate fi pusă în practică începând cu data de luni, 4 ianuarie 2021, de la ora 19:00 și este valabilă pentru toate aeroporturile din România.