Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Federația Sindicală „Sănătatea” solicită…

DOC Federația Sindicală „Sănătatea” solicită Ministerului Sănătății demararea vaccinării cu a treia doză de ser anti-COVID a angajaților din sistemul medical

Sursa: MSMPS
Sursa: MSMPS

Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova anunță că a formulat și expediat miercuri, 27 octombrie, o solicitare în adresa Ministerului Sănătății (MS) prin care cere autorizarea și demararea cele de-a treia etapă de vaccinare împotriva COVID-19 a salariaților din instituțiile medico-sanitare, întrucât majoritatea lucrătorilor medicali au depășit termenul de 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin anti-COVID.

„Valul 4 de pandemie provoacă zilnic noi infectări a personalului din unitățile medicale și sanitare, iar vaccinarea cu doza 3 (booster) este o măsură extrem de importantă pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate din Republica Moldova”, menționează Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova.

În context, Federația Sindicală menționează că vaccinarea cu a treia doză a lucrătorilor medicali este importantă pentru „buna funcționare” a sistemului de sănătate din R. Moldova.

Pe 11 mai curent, în R. Moldova a început etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Procesul de imunizare se desfășoară în cadrul centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie, curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.