Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Expertul Promo-LEX Pavel Postica…

DOC Expertul Promo-LEX Pavel Postica a fost desemnat în calitate de membru al CEC. Președinta Sandu a semnat decretul

Expertul Promo-LEX Pavel Postica a fost desemnat în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul în acest sens.

„În temeiul art. 88 lit. d) din Constituția R. Moldova și al art. 16 alin. (1) din Codul electoral, președintele R. Moldova decretează: Art. 1. – Domnul Pavel Postica se desemnează în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale. Art. 2. -Prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, se arată în document.

Anterior, Pavel Postica a deținut funcția de director de program al Asociației Promo-LEX. În prezent, Postica este manager de dezvoltare și evaluare al Asociației.

CEC este organ de stat constituit pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor. Mandatul Comisiei este de 5 ani. La expirarea acestui termen, componenţa Comisiei poate fi modificată. În cazul în care mandatul CEC expiră în cursul perioadei electorale, mandatul se prelungeşte de drept până la finele acestei perioade şi intrarea ulterioară în funcţie a noilor membri, dar cu cel mult 90 de zile.

Comisia este constituită din 9 membri cu drept de vot deliberativ, unul este desemnat de către preşedintele R. Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei şi se confirmă prin hotărâre a Parlamentului.    

 Mandatul actualei comisii a expirat pe 17 iunie curent.