Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Angajații vor putea beneficia…

DOC Angajații vor putea beneficia de tichete de sport. Proiect votat în prima lectură

Sursa foto: Profimedia Images

Angajații vor putea beneficia de tichete de sport, oferite de angajator suplimentar la salariul de bază. Legislativul a aprobat în ședința din 26 mai, în prima lectură, modificarea Legii cu privire la tichetele de masă și Codul fiscal.

Tichetele de sport vor putea fi utilizate pentru frecventarea sălilor de fitness, bazinelor sau pentru practicarea sportului amator la diferite unități sportive ori pe stadioanele de fotbal sau corturile de tenis. „Acestea vor fi eliberate la decizia angajatorului, per fiecare zi de muncă, având o anumită valoare nominală”, a explicat unul dintre autorii proiectului, deputatul PAS Alexandru Trubca.

Instrumentul respectiv va avea aceleași facilități fiscale ca și tichetele de masă, doar că vor fi destinate achiziției serviciilor în domeniul sportului.

Totodată, proiectul prevede extinderea dreptului direcționării a 2% din venitul impozabil și deducerea în scopuri fiscale a donațiilor făcute în favoarea Federațiilor sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, cluburilor sportive profesioniste sau asociațiilor sportive de amatori.

Autorii argumentează că cele două măsuri propuse vor contribui la stimularea practicării sportului în masă de către populația R. Moldova.