Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul ANSP argumentează de ce…

Directorul ANSP argumentează de ce crește numărul de cazuri de COVID-19: Mai multe laboratoare, dar și efectul Paștelui Blajinilor

Nicolae Furtună, șeful ANSP

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a enumerat mai multe motive care a dus la majorarea considerabilă a numărului de cazuri de COVID-19 în R. Moldova, printre care creșterea numărului de laboratoare, dar și marcarea Paștelui Blajinilor.

În cadrul tradiționalei conferințe de presă de vineri, 12 iunie, Furtună a declarat că primul argument ar fi „faptul transmiterii comunitare”.

„Doi – avem o creștere considerabilă a adresabilității, diferită, pornind de la membrii familiei până la colectivități întregi. Avem o adresabilitate sporită a populației pentru testare. Au crescut și capacitățile de laborator, sunt deja 10, inițial ne-am pornit cu trei. În plus, noi deja am resimțit zilele când s-au cumpărat pomeni de Paștele Blajinilor”, a explicat el.

Autoritățile au anunțat joi, 11 iunie, că în ultimele 24 de ore au fost realizate 1802 teste și au fost înregistrate 406 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova. Este cel mai mare număr de până acum, bilanțul ajungând la 10.727.