Principală  —  IMPORTANTE   —   Din 1 august consumatorii ar…

Din 1 august consumatorii ar putea plăti 22 de lei și 27 bani pentru un metru cub de gaze naturale. ANRE a pregătit proiectul de hotărâre în acest sens DOC

20 de lei și 61 de bani (fără TVA) sau 22 de lei și 27 de bani cu TVA inclus. Atât ar urma că plătească consumatorii pentru un metru cub de gaze naturale începând cu 1 august curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat joi, 14 iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public.

Mai exact, cetățenii ar putea plăti cu 3 lei și 66 de bani mai mult decât în prezent pentru un metru cub de gaze naturale.

Solicitată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a ANRE, Galina Sanduța, ne-a comunicat că Agenția a pregătit proiectul de hotărâre, însă deocamdată nu este clar când ar putea fi aprobat documentul.

„Agenția a publicat proiectul tarifelor reglementate. În proiect, pentru consumatorii casnici finali este prețul de 20 de lei și 61 de bani fără TVA. Aceasta nu este o cifră finală, în cadrul ședinței, după discuții, proiectul final va fi aprobat de Consiliu”, a spus Galina Sanduța.

Potrivit hotărârii ANRE, noul tarif ar urma să fie aplicat în facturi începând cu 1 august.

Proiectul de hotărâre:

Miercuri, SA „Moldovagaz” și-a modificat demersul prin care a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o majorare a tarifului mediu la gazele naturale pentru consumatorii finali cu 45 %. Astfel, după revizuirea unor calcule, compania a solicitat 26 de lei și 31 de bani pentru un metru cub de gaze naturale, fără TVA și 28 de lei și 39 de bani, cu TVA, pentru un metru cub de gaze naturale consumate.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, pe 31 mai, noul tarif la gaze naturale de 17 lei și 24 de bani (fără TVA) ceea ce constituie 18 lei și 60 de bani cu TVA inclus. Tarif afișat în facturi începând cu 1 iunie.

Astfel, ANRE a respins solicitarea Moldovagaz care a cerut majorarea tarifului la gaz de la 15 lei și 18 bani cu TVA pentru un metru cub de gaze la 22 de lei și 22 de bani (fără TVA), ceea ce constituie 23 de lei și 99 de bani (cu TVA inclus).