Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii despre maratonul vaccinării împotriva…

Detalii despre maratonul vaccinării împotriva COVID-19, de la Palatul Republicii: vor fi disponibile patru tipuri de vaccin, iar cetățenii se vor putea imuniza fără programare

Maratonul vaccinării împotriva COVID-19, care va fi organizat la Palatul Republicii, va avea loc în perioada 28 – 30 mai. În context, reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, iar pentru imunizare vor fi disponibile patru tipuri de vaccin.

În aceste condiții, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că la maraton sunt îndemnați să participe toți doritorii de a se imuniza anti-COVID.

Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, în intervalul orelor 09:00 – 22:00, vaccinarea fiind posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în R. Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Potrivit autorităților, maratonul va fi organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și Colegiul de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

În zilele de 21, 22 și 23 mai Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat un maraton universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”. Acțiunea a fost desfășurată în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și destinată preponderent studenților, masteranzilor, studenților-doctoranzi, medicilor-rezidenți, cadrelor didactice, elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ din republică.

Imunizarea s-a desfășurat fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul vaccinat. 

Pe lângă dozele de vaccin AstraZeneca și Sinopharm, Centrul de vaccinare deschis de USMF în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”, a primit o mie de doze de vaccin Pfizer.

În primele 24 de ore de la lansarea acțiunii au fost imunizate 1755 de persoane: cu Pfizer – 950, AstraZeneca – 616, Sinopharm – 189.

Sute de doritori de a se vaccina anti-Covid-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25).

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306 610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.