Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre lotul de echipamente…

Detalii despre lotul de echipamente și materiale medicale donat de autoritățile de la București

Pe lângă echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România, care a ajuns astăzi, 30 aprilie, în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19, autoritățile din România au venit astăzi și cu un lot de echipamente și materiale medicale.

Potrivit Ambasadei României de la Chișinău, este vorba de 3000 combinezoane de protecție, 6000 măști de protecție FFP2, 6000 măști chirurgicale, 11500 perechi de mănuși, 100 viziere.

Totodată, România ar putea oferi un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro pentru R. Moldova. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi, 30 aprilie, de Guvernul de la București. Despre aceasta a anunțat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România, care a ajuns în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici şi asistenţi medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă va desfăşura activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţile sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul pentru o perioadă de 15 zile.