Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Destinațiile din vara 2023 spre…

Destinațiile din vara 2023 spre care poți zbura direct de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Vezi companiile aeriene care operează aceste zboruri

Sursa: Victoria Buza

Șapte companii aeriene operează, în prezent, zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. În condițiile în care compania „Air Moldova” anulează tot mai multe zboruri, iar mai multe voci prevestesc un posibil faliment, ZdG vă propune să vedeți care sunt alternativele și spre ce destinații se poate zbura din Chișinău cu celelalte companii aeriene.

Operatorul aerian „Air Moldova” anunță pe pagina sa web că operează zboruri directe spre/dinspre destinațiile: Bologna, Dublin, Istanbul, Frankfurt, Larnaca, Lisabona, Londra, Milano, Paris, Roma, Veneția, Verona, Tel-Aviv și Torino la care se adaugă cursele sezoniere – Antalya, Heraklion, Tivat și Sharm-el-Sheikh. Potrivit aceleiași surse, la momentul actual companiei „Air Moldova” îi revine circa 50% din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piaţa moldovenească.

În ultimele săptămâni, compania a anulat însă mai multe zboruri, iar printr-o scrisoare deschisă, 285 de angajați ai companiei cer ajutorul statului pentru a evita falimentul.

De pe Aeroportul Internațional Chișinău, recent revenit în proprietatea statului, operează însă alte câteva companii aeriene, care gestionează împreună circa 25 de destinații.

Astfel, cu operatorul românesc „Tarom” se poate zbura spre/dinspre București, cu „Austrian Airlines” la Viena, iar cu „Turkish Airlines” se poate zbura direct la Istanbul.

Compania „Hi Sky” operează zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre/dinspre Roma, Milano, Veneția, Paris, Frankfurt, Dublin sau Tel Aviv.

„Lot Polish Airlines” are zbor spre/dinspre Varșovia.

Șase destinații noi începând cu luna iunie

Spre/dinspre Frankfurt, Londra, Nisa, Tel Aviv, Verona, Dusseldorf, Bruxelles, Istanbul, Paris, Milano, Dublin, Yerevan, Parma – se poate zbura cu operatorul aerian „Fly One”.

Potrivit site-ului companiei „Fly One”, din luna mai 2023 operatorul va avea zboruri spre/dinspre Berlin, Roma, Amsterdam, iar din luna iunie 2023 va opera zboruri spre/dinspre Barcelona, Lisabona, Valencia, Madrid, Munchen, Praga.

Harta companiilor aeriene care operează zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău/ Autoare: Victoria Buza

Harta tuturor destinațiilor unde se poate zbura în vara anului 2023 de pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost realizată de către o cititoare a Ziarului de Gardă. Ideea realizării acestei hărți se datorează zborurilor din/spre R. Moldova care au fost anulate în ultima perioadă tot mai des, spune Victoria Buza, autoarea hărții.

Victoria Buza, autoarea hărții cu destinațiile pentru vara 2023, este studentă la Facultatea de Geografie a unei universități din România.  Ea spune că face parte din diasporă de 8 ani, dar că „în tot acest timp am rămas conectată la tot ce se întâmplă în Moldova”.

„Motivația principală a fost toate comentariile pe care le-am citit pe rețelele de socializare unde se vedea clar că oamenii sunt destul de confuzi și nu prea știu spre ce destinații mai pot călători cu companiile care operează. Consider că o asemenea hartă i-ar ajuta pe moldoveni să fie informați corect în privința opțiunilor de transport aerian, și, poate, i-ar ajuta să economisească bani”, ne-a scris Victoria în mesaj.