Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizie CSE: Vestele antiglonț, camerele…

Decizie CSE: Vestele antiglonț, camerele de corp și stațiile radio portabile, interzise la manifestațiile publice

Folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice este interzisă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, pe 15 martie 2023, de către Comisia pentru Situații Excepționale.

De asemenea, potrivit deciziei CSE, la manifestațiile publice, este interzisă folosirea vestelor antiglonț, centurilor și vestelor tactice multifuncționale, a camerelor de corp și stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice care nu sunt învestite cu asemenea drepturi prin lege.

Prin aceeași decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, se interzice comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor, cu excepția cazurilor în care achizițiile sunt inițiate în temeiul Legii privind achizițiile publice, fie la solicitarea funcționarilor publici.

Deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale intră în vigoare din momentul emiterii.

Pe 16 martie, Partidul „Șor”, condus de deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, a anunțat un nou protest. Acesta urmează să se desfășoare în fața Parlamentului. Susținătorii formațiunii intenționează să se adune în fața Parlamentului pentru a cere „achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă”.

Editorial/Oamenii cu epoleți din fruntea gloatei