Principală  —  IMPORTANTE   —   Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale…

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale Buiucani în cazul elevilor Liceului „Liviu Deleanu” din capitală

Imagine simbol

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău, acolo unde a avut loc un incendiu pe 5 aprilie, vor continua să învețe online. Hotărârea a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale Buiucani, care a decis extinderea învățământului la distanță inclusiv pentru ziua de marți, 16 aprilie.

Rezultatele de laborator a calității probelor de aer prelevate din încăperile instituției de învățământ urmează să fie prezentate mâine de către Centrul de Sănătate Publică, precizează Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău într-un comunicat.

„De asemenea, Comisia pentru Situații Excepționale va prezenta mâine mai multe detalii cu privire la modul de desfășurare ulterioară a activităților în cadrul instituției. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău asigură comunitatea școlară că se depun toate eforturile pentru a restabili cât mai curând condițiile necesare și pentru a asigura un mediu de învățare sigur și securizat pentru elevi și personalul didactic”, se mai spune în comunicat.

Pe 5 aprilie, un incendiu a izbucnit în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. Nici o persoană nu a avut de suferit.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) susține că „cea mai probabilă” cauză a izbucnirii incendiului produs la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală ar fi unele încălcări admise în timpul unor lucrări de sudură. Conform cercetărilor efectuate la fața locului de către Laboratorul Experimental Antiincendiar, au fost examinate mai multe versiuni care puteau duce la izbucnirea incendiului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IGSU, una dintre versiunile înaintate a fost suprasolicitarea rețelei electrice. Examinând această ipoteză, specialiștii au stabilit că nu au fost depistate urme caracteristice producerii scurtcircuitului, astfel excluzând versiunea. O altă ipoteză înaintată a fost imprudența în timpul fumatului. Însă și această versiune a fost exclusă întrucât la fața locului nu au fost depistate produse de tutungerie sau alte surse de aprindere.