Principală  —  IMPORTANTE   —   De Ziua Mondială a Libertății…

De Ziua Mondială a Libertății Presei R. Moldova a trecut la televiziunea digitală terestră

R. Moldova a trecut marți, 3 mai, la televiziunea digitală terestră, iar semnalul analogic a fost sistat complet. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR).

Multiplexul de televiziune digitală terestră are o acoperire națională de circa 98%, azi oferă gratuit 10 canale TV cu o calitate înaltă a imaginii și a sunetului. Până la final de an, vor fi incluse alte 8 canale gratuite. Familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. Doritorii pot depune în perioada 15 aprilie – 20 mai 2022, o cerere la asistentul social comunitar pentru a primi convertoarele”, se arată în mesajul postat de Andrei Spînu.

Autorităţile dau asigurări că sistemul multiplex are capacitate de a transmite gratuit semnalul pentru 18 posturi TV pe întreg teritoriul ţării. Totodată, legea va crea condiţii de implementare a tehnologiilor avansate precum comunicațiile mobile 5G.

Pentru televiziune în format digital e nevoie de televizoare performante sau de convertoare unite la cele de model mai vechi.