Principală  —  IMPORTANTE   —   De luni intră în vigoare…

De luni intră în vigoare noile condiții de intrare în R. Moldova

De luni, 27 decembrie curent, vor fi instituite noi restricții de circulație la trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în R. Moldova.

Pentru persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în R. Moldova şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roşie, inclusiv cele care au tranzitat ţări din zona roşie, se instituie obligativitatea prezentării rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul R. Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport propriu, indiferent de statutul vaccinai. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. 

Traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova se permite fără restricţii pentru persoanele care nu s-au aflat şi nu au tranzitat în ultimele 14 zile ţări incluse în zona roşie, cu prezentarea UNUIA dintre următoarele documente: 

– certificatul de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 cu schema completă de vaccinare; dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; certificatul trebuie să fie prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă; 

– rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV2 efectuat cu cel mult 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport propriu; confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă; 
– concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19 
în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19, în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă; actul confirmativ este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigaţiei.

Persoanele care nu întrunesc condiţiile stipulate vor fi obligate să respecte regimul de carantină pentru o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică electronică (https://fisa-covid.gov.md/), precum şi vor respecta regimul de carantină pentru 14 zile, la adresa declarată.