Cum explică noul șef al APP contractul secret pentru concesionarea Gărilor şi Staţiilor Auto

Contractul de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto” nu poate fi făcut public, deoarece documentul conține un punct care interzice părților acest lucru. Asta se spune în răspunsul primit de ZdG de la noul șef al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru, după ce am solicitat repetat instituției oferirea documentului prin care fosta conducere a APP a transmis toate gările și stațiile auto din R. Moldova în gestiunea unui partener privat, SRL „Gările Auto Moderne”.

„Părțile vor păstra strict confidențial prevederile contractului PPP, inclusiv Anexele și Suplimentele la acesta, precum și orice documente, acte, informații de care au aflat în legătură cu inițierea și/sau implementarea parteneriatului public-privat. Partea contractantă care încalcă obligația de confidențialitate trebuie să repare celeilalte părți prejudiciul cauzat. Despăgubirea pentru neexecutarea obligației de confidențialitate poate consta în compensații din beneficiul obținut de cealaltă parte”, este menționat în răspunsul APP, cu trimitere la punctul 4 din contract.

Șeful APP susține că instituția pe care o conduce ar putea oferi o copie a contractului doar dacă va exista un acord în scris al partenerului privat.

În același timp, noul director al Agenției Proprietății Publice susține că documentele aferente priectului de parteneriat public-privat „Modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. Gările și Stațiile Auto” au fost transmise Comisiei parlamentare de anchetă care analizează modul de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice începând cu anul 2013.

Referitor la schimbarea proprietarilor SRL „Gările Auto Moderne”, firmă care de la începutul acestui an administrează toate gările şi staţiile auto din R. Moldova, șeful APP declară că nu există prevederi sau restricții la acest capitol în contractul de parteneriat public-privat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *