Principală  —  IMPORTANTE   —   Cu prilejul celei de-a 30-a…

Cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a Armatei Naționale mai mulți militari și angajați civili au primit distincții de stat și diplome

Foto: presedinte.md

Cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a Armatei Naționale mai mulți militari și angajați civili ai Armatei Naționale au primit distincții de stat și diplome de merit.

Distincțiile au fost înmânate de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, și au fost conferite pentru „îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la asigurarea pregătirii unităților și subunităților, și înalt profesionalism”.

Totodată, Batalionul 22 de menținere a păcii „Căști Albastre” a fost decorat cu Ordinul „Credință Patriei” clasa I.

Ordinul a fost conferit „în semn de recunoștință pentru înalta competență profesională, pentru curajul manifestat în timpul executării misiunilor internaționale de menținere a păcii, pentru contribuția adusă la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova în lume și cu prilejul aniversării a 30-a a Armatei Naționale”, se arată în decretul semnat de șefa statului.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, Comandat Suprem al Forțelor Armate, a participat joi, 2 septembrie, la evenimentul de celebrare a celor 30 de ani de la crearea Armatei Naționale. 

În adresarea sa către militari, șefa statului a menționat că, în acești 30 de ani, instituția Armatei a cunoscut mai multe etape de reformare și restructurare: „Este un proces care încă nu s-a încheiat și căruia trebuie să-i dăm un nou impuls, pentru a avea armata modernă, profesionistă și dotată pe care ne-o dorim cu toții și pe care să ne putem bizui”, a spus Maia Sandu.

Armata Naţională a Moldovei a fost creată pe 3 septembrie 1991.