Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19: Informații actualizate despre starea…

COVID-19: Informații actualizate despre starea pacienților și numărul persoanelor suspectate de infectare

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au făcut publice informațiile actualizate cu privire la starea de sănătate a persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Potrivit acestora, în prezent, 362 de persoane se află în stare gravă, dintre care 27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alte 967 de persoane se află în stare de gravitate medie, iar ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Totodată, autoritățile informează că în ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din capitală au fost internate 80 de persoane cu suspecție la COVID-19.

Tot în ultimele 24 de ore au fost externate 270 de persoane care au fost tratate, iar numărul pacienților care s-au recuperat după infectare ajunge la 14 183 de cazuri.

Reprezentanții MSMPS au mai comunicat despre un nou deces provocat de COVID-19:

Deces 676: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 8 iulie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 20 494 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1 372 în regiunea transnistreană.