Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducerea AIPA declară că „se…

Conducerea AIPA declară că „se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor”. Reacție la perchezițiile efectuate de CNA

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a venit cu o reacție în contextul perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în dosare care vizează acordarea ilegală a subvențiilor în agricultură. Reprezentanții AIPA spun că perchezițiile au loc la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajați ai Agenției, „aceștia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu”.

„Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție”, se arată în reacția AIPA.

Totodată, AIPA îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea Agenției, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33, în cazul oricăror abateri admise în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații AIPA, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează marți, 24 ianuarie, percheziții la persoane publice din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), la autorități publice locale și la mai mulți agenți economici, în dosare care vizează acordarea ilegală a subvențiilor în agricultură.

„Efectuăm acțiuni de urmărire penală în nordul, centrul și sudul țării în dosare care vizează acordarea ilegală a subvențiilor în agricultură. La această oră, desfășurăm percheziții la persoane publice din cadrul AIPA, autorități publice locale și la mai mulți agenți economici”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.