Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducătorii auto vor fi testați…

Conducătorii auto vor fi testați pentru consumul de droguri, potrivit unui proiect aprobat de Guvern

Sursa: gov.md

Angajații Poliției vor putea efectua testarea antidrog a conducătorilor auto, conform unei proceduri similare celei aplicate pentru testarea alcoolscopică. Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, un proiect de lege care presupune testarea antidrog a șoferilor, „în vederea prevenirii și combaterii consumului și traficului de substanțe stupefiante și psihotrope, dar și în scopul responsabilizării participanților la traficul rutier”.

Astfel, polițiștii vor fi împuterniciți să verifice persoanele bănuite de consum de alcool, substanțe stupefiante, psihotrope, toxice, dar și să le însoțească la o instituție medico-sanitară. Șoferii în a căror privință a fost pornit procesul contravențional vor fi obligați să accepte necondiționat testarea antidrog, la cererea autorității competente. 

Drept rezultat, se urmărește asigurarea protecției cetățenilor împotriva „pericolelor generate de consumul de droguri, consolidarea siguranței traficului rutier prin prevenirea și combaterea infracțiunilor comise sub influența substanțelor interzise și, nu în ultimul rând, garantarea unui climat de ordine și siguranță în societate”.

Proiectul de lege urmează să fie examinat de Parlament.