Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Condamnat la închisoare. A răpit…

Condamnat la închisoare. A răpit un automobil, l-a condus în stare de ebrietate și fără permis

Imagine simbol

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru că a răpit un automobil și, neavând permis de conducere, l-a condus fiind în stare de ebrietate, informează procuratura. El a fost condamnat de Judecătoria Bălți, sediul Fălești, la 12 martie 2024, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 3 luni, cu amendă în mărime de 100 de mii de lei.

Potrivit învinuirii înaintate de Procuratura Fălești, inculpatul, la 09 iulie 2023, aproximativ la ora 23:00, aflându-se în apropierea unei gospodării din or. Fălești, a răpit automobilul de model „Peugeot Partner”, ce se afla parcat în fața porții gospodăriei, unind niște fire electrice de la cutia de pornire.

Apoi s-a deplasat pe traseul R-16 în direcția mun. Bălți, unde, în apropierea unei stații de alimentare, a fost oprit de angajații poliției, care au depistat că inculpatul nu deținea permis de conducere, iar urmare a testării cu aparatul „Drager”, s-a constatat o cantitate de vapori de alcool în aerul expirat de 0,98 mg/l.

Inculpatul a încercat să corupă angajații poliției, prin gesturi și cuvinte specifice, după care, s-a deplasat spre port-bagajul automobilului de serviciu al polițiștilor, care la acel moment era deschis și a plasat, în partea dreaptă a port-bagajului, mijloace bănești în sumă de 400 lei, informează procuratura.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.