Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în primul număr…

Citiți joi în primul număr al ZdG din acest an: previziunile experților pentru 2022, schemele de la Varnița în „lupta” cu justiția și curiozități despre viața unui sat din R. Moldova

În primul număr al Ziarului de Gardă din acest an citiți un material cu previziuni ale experților, despre ce se va schimba în mediul economic, politic și social din R. Moldova, în perioada următoare. 

Pentru început, „nici salariile și nici pensiile, chiar şi majorate, nu ne vor ajuta să ieșim din sărăcie”, atenționează experții. Găsiți mai multe detalii în ziarul de mâine. 

Tot mâine, citiți o anchetă despre cum timp de aproape un deceniu, funcționarii publici din Varnița, care se ocupă de perfectarea și eliberarea actelor de identitate, în special pentru cetățenii din stânga Nistrului, deși au fost vizați în mai multe dosare penale, au reușit, de fiecare dată, să iasă învingători din lupta cu justiția. În cel mai recent episod, un dosar penal pornit în aprilie 2019, se tergiversează în instanța de judecată, el fiind examinat de o magistrată care este din aceeași localitate cu inculpații. În tot acest timp, funcționarii vizați în dosar continuă să-și exercite meseria.

De asemenea, în acest număr veți afla ce ne învață istoria despre vaccinuri, dar și o serie de curiozități despre satele R. Moldova, în contextul unei pagini dedicate zonelor rurale, pe care o lansăm din acest an. 

La pagina „Util” veți putea citi despre modalitățile prin care potențialii beneficiari pot accede la pensia anticipată pentru carieră lungă, iar la pagina „Sănătate”, – despre care sunt sunt simptomele depresiei și prin ce diferă aceasta de anxietate. 

Exclusiv: Cum va fi anul 2022: previziunile experților

Anchete: Instanța consătenilor: Schemele de la Varnița în „lupta” cu justiția

Justiție: Expertiză Transparency International – Moldova: Amendamentele la Legea cu privire la Procuratură ar trebui reexaminate din perspectiva recomandărilor Comisiei de la Veneția 

Trăind de Gardă: Lecțiile istoriei: vaccinurile au oprit boli mortale și au salvat milioane de oameni

Viața redacției: ZdG în 2022: Cei mai mulți abonați și cel mai mare tiraj din istorie

Impact: TOP: Cinci articole ale ZdG din 2021 care au generat dosare sau demisii

Viața satului: Viața într-un sat din R. Moldova. Statistici și curiozități

Util: Cine și cum poate beneficia de pensia anticipată pentru carieră lungă

Sănătate: Depresia: simptome, diferențierea de anxietate

Edit:

Petru Grozavu: Lecția Kazahstan

Aneta Grosu: Cine va răspunde pentru falsurile din facturi?

Laura Catărău: Nu toate dizabilitățile se văd